|
|
ajbek
|
Mesaj Başlığı: Re: Bilgi Yarışması - Cevabı Bil Sonraki Soruyu Sor Gönderilme zamanı: 08 Haziran 2008, 16:32 |
| Site Admin |
 |
Kayıt: 26 Ocak 2008, 11:28 Mesajlar: 300 Konum: Kayseri - Kırşehir - Kaman Rep Puani: 0

|
Nihilizm veya hiççilik. Zannederim doğru. Müsaadenizle sorumu sorayım. Eserlerinde tarihi bir fon değil de gerçekliğin kurulmasında bir araç olarak kullanan; ayrıca Anadolu insanına natüralist bir yaklaşımla yaklaşan Türk romancısıdır. Marksizme getirdiği bakış açısı ile sol çevrelerde tepkiler toplayan; Osmanlı'ya oryantalizm penceresinden bakmanın yanlışlığını, sınıfsız toplumsal yapımız ve "Asya Tipi Üretim" tarzımız üzerinde hassasiyetle duran bir yazardır. (Bütün sosyalistler onun gibi olsa  keşke ) Bir de eserini vereyim bari: Köyün Kamburu (Okunması ve incelenmesi tavsiye edilir. Natüralizmin edebiyatımızdaki en özgün örneğidir.)
_________________ Paylaştıkça
|
|
|
|
 |
|
tuÄŸba
|
Mesaj Başlığı: Re: Bilgi Yarışması - Cevabı Bil Sonraki Soruyu Sor Gönderilme zamanı: 17 Haziran 2008, 16:35 |

|
Kemal Tahir yanılmıyorsam. duymustum eseri. Ama okumak nasip olmadı. Benim soruma gelince, basit olacak ama... GÖĞSÜMDEN HAVAYA KATTIĞIM ZEHİR, SOLDURACAK BİR GÜL GİBİ ÖMRÜNÜ KAÇIP DOLAŞSAN DA SEN ŞEHİR ŞEHİR BANA KALACAKSIN YİNE SON GÜNÜ. BU HANGİ ŞİİRDEN ALINMIŞ BİR DÖRTLÜKTÜR? TEŞEKKÜRLER...
_________________ Seni uzaktan sevmek aşkların en güzeli...
|
|
|
|
 |
|
muallime_
|
Mesaj Başlığı: Re: Bilgi Yarışması - Cevabı Bil Sonraki Soruyu Sor Gönderilme zamanı: 17 Haziran 2008, 23:18 |
| Salik |
 |

|
tuğba yazdı: Kemal Tahir yanılmıyorsam. duymustum eseri. Ama okumak nasip olmadı. Benim soruma gelince, basit olacak ama... GÖĞSÜMDEN HAVAYA KATTIĞIM ZEHİR, SOLDURACAK BİR GÜL GİBİ ÖMRÜNÜ KAÇIP DOLAŞSAN DA SEN ŞEHİR ŞEHİR BANA KALACAKSIN YİNE SON GÜNÜ. BU HANGİ ŞİİRDEN ALINMIŞ BİR DÖRTLÜKTÜR? TEŞEKKÜRLER... BEKLEYENSen, kaçan ürkek ceylansın dağda, Ben, peşine duşmuş bir canavarım. İstersen dünyayı çağır imdada, Sen varsın dünyada, bir de ben varım..
Seni korkutacak geçtiğin yollar, Arkandan gelecek hep ayak sesim. Sarıp vücudunu belirsiz kollar, Enseni yakacak ateş nefesim.
Kimsesiz odanda kıs geceleri, İçin ürperdiği demler beni an. De ki Odur sarsan pencereleri, De ki Rüzgar değil, odur haykıran..
Göğsümden havaya kattığım zehir, Solduracak bir gül gibi ömrünü. Kaçıp dolasan da sen, şehir sehir. Bana kalacaksın yine son günü.
Ölürsün, Kapanır yollar geriye, Ben mezarla sırdaş olur, beklerim. Varılmaz hayale işaret diye, Toprağında bir taş Ölü, beklerim..
Necip Fazıl KısakürekHımm ben ne sorsam acaba??Osmanlı Devleti'nde tahta çıkan beşinci padişah kimdi?
_________________ [codebox]<<<..::İyi söz söyleyen kötü söz işitmez::..>>>
***..Kalbi olanın hüznü de vardır..***[/codebox]
|
|
|
|
 |
|
|