Zaman: 13 Ekim 2008, 07:31

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [ 1 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj BaÅŸlığı: Tekrar Merhaba
MesajGönderilme zamanı: 03 Åžubat 2008, 15:01 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Rep Puani: 0

Arti Rep puani verEksi Rep puani ver
Değerli dostlarımız uzun bir süre sonra sizinle birlikte olabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
Sitemiz ve daha önceki bütün mesajlar ne yazık ki sunucunun çökmesi neticesinde tamamen silinmiş olup geri döndürülmesi mümkün olmayan bu hatadan tamamen ana forum (forumlari.net) sorumludur. Elbette onlar da bunu isteyerek yapmadılar, fakat 80'i aşan üyemiz bu durumdan mağdur oldu. Ana forum adına özür diliyor ve onların açıklamasını merak edenlerin http://www.forumlari.net sayfasında yapılan açıklamayı okumalarını rica ediyoruz.

Forumumuz en kısa zamanda eskisinden daha iyi olacaktır. Biz buna inanıyor ve sitemizin açılacak bölümlerine göstereceğiniz ilgiden dolayı şimdiden teşekkür ediyorum.

Ajbek
Site Kurucusu

EK: ANA FORUM YÖNETİCİSİ ÖMER BEYİN AÇIKLAMASIDIR:

Alıntı:
Herkese Merhaba

Bu yazıyı 48 saattir uykusuz gecenin ardından yazıyorum. Benim için zor bir yazı. Ne yazık ki şanssızlıklar bir sitenin başına bu kadar gelebilir.

Belirtmesek de yaklaşık 2 haftadır ciddi saldırılar alıyorduk. Buna önlem almak için sunuculara çeşitli donanım takviyeleri yapmaya çalıştık ve bunların yanısıra sunuculara ek ram takviyesi planladık.

Siteleriniz iki tür sunucuda bulunuyor. Birincisi sizin sitelerinizin barındırıldığı sunucular ikincisi ise yedekleme sunucusu. tüm hepsinde ram takviyesi yapmadan önce tüm siteler yedeklendi. Ancak hesaba katmadığımız birşey oldu. Sunucularda upgrade işlemi esnasında mysql(veritabanları) sunucusunun harddiski yandı, sorun değil yedekleme sunucusu var derken 15 dakika sonra o sunucunun da harddiskinin yandığını farkettik. Bu olay emin olun ki 10000 de bir ihtimal bile değil. Böyle birşeyin olmasına ihtimal bile verilemez ama gelin görün ki oldu. saatlerce uğraştıık, amerikadaki sunucunun bulunduğu şirkete adam gönderdik elimizden geleni yaptık

Utanıyorum..

Emin olun ki bu yazıyı yazarken utancımdan yerin dibine giriyorum ama Allah kahretsin ki bir türlü verileri kurtaramıyorum. Ne kadar üzgün olduğumu tarif edemem. Üzgünlüğüm yaptığımız 1000lerce ytl yatırım değil. sizin emeklerinizdir. Çünkü biliyorum ki sizin emekleriniz o paradan çok çok daha önemlidir. Ne yaparsam yapayım sizin o heyecanla yaptığınız siteleri parayla kıyaslayamam. Bu size yapılmış en büyük haksızlık olur.

Artık 3 sunucu yedekleme işlemi için ayrıldı. Ama neye yarar? dediğinizi biliyorum.
Emin olun ki sizin hakkınızı hiçbir şekilde ödeyemem.

Onun için Özür dilerim

Site yine forum hizmeti vermeye ne olursa olsun devam edecek ancak ben başında olur muyum bilemiyorum.

Tekrar sizden özür diliyorum.

Forumlari.Net
Ömer

Profil Özel mesaj gönder E-posta  

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [ 1 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz